😓 Opinió personal: avui he sentit: Ai fill meu, para de 🤸‍♂️ jugar!

Títol: La importància del joc per a l’aprenentatge infantil

Avui he sentit:

Ai fill meu, para de jugar! M’estàs esgotant! és que no para quiet tu!

He pensat:

Para de jugar…PERÒ els nens i les nenes aprenen jugant, no? i per ells aquest moment és un moment especial i molt valuós que crec que s’ha de respectar. Nosaltres no estem a la seva ment i pot passar que justament en aquell moment que el nen@ senti: Ai fill meu, para de jugar! estigui aconseguint alguna cosa que ha estat provant i provant durant una bona estona, ostres!

També cal tenir present que mentre juguen aprenen…important i molt! Aprenen jugant i mentre juguen aprenen.

Aquest any he viscut situacions diverses amb nens i nenes…hi ha tantes maneres d’aprendre.

Observes i els veus quiets pensant qui sap què, observen , parlen entre ells i APRENEN sí aprenen alguna cosa . Encara que estiguin parats sense dir ni “mu” observant…processen alguna cosa, encara que estiguin a la lluna i ? Jo hi estic moltes vegades a la lluna però m’ajuda a recuperar energia i quan baixo m’activo ràpid… potser pel viatge m’he perdut alguna cosa, segurament, però ràpidament si allò m’interessa recupero el fil conductor.

Ostres, de vegades penso que s’hauria de ser més pacient amb els nostres petits però clar tot depen del moment, del lloc, de la situació. Hi ha tants factors a tenir present. Tot és molt relatiu. Hi hauria tema per estona. PERÒ continuo defensant: Si aprenem a observar pacientment aquests petits mags de l’escola de la vida més simple i autèntica ens adonarem que ells mateixos ens diuen el que necessiten, el que volen perquè tots som éssers humans que podem defensar i manifestar el què volem.

“El joc és el treball del nen.”Maria Montessori

Reflexions d’una  gran aficionada del món de la pedagogia!📚

Política de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a proporcionar una millor experiència d’usuari. Per a donar el teu consentiment sobre el seu ús prem el botó Acceptar.